Ha az oroszok elérnek Csapig, nem állnak meg

Lezárt tartalom a Kör tagjainak POLITIKA
2022 december 5., 16:04
comments 12

"Egy dolog mellett nem tudok elmenni" - jegyezte meg a ferencvárosi polgármesteri hivatalban tartott sajtótájékoztatóján az addig a magyar állampolgároktól és önkormányzatoktól kapott segítségért hálálkodó Anatolij Fedoruk, a Kijevhez közeli Bucsa polgármestere, aki többször is megjegyezte, hogy alapvetően nem kíván nagypolitikai kérdésekben megnyilvánulni. "Nagyon rosszul esett azt hallanunk, hogy ami Bucsában történt, az megrendezett volt" - mondta a magyar kormány korabeli megnyilvánulásaira utalva.

photo_camera Anatolij Fedoruk Bucsa város ajándékát adja át Baranyi Krisztinának, Ferencváros polgármesterének. Fotó: Király András

Bucsát viszonylag rövid ideig tartották megszállva az orosz erők, a város ellen február 27-én indult támadás, március első hetében az ukránok még ellen tudtak állni. A következő pár hétben viszont Európában már három évtizede nem tapasztalt borzalmak színtere lett a város, ahol a jelenlegi adatok alapján 419 lakost kínoztak meg és végeztek ki a megszállók. Minderre a város március 31-i felszabadulása után azonnal fény derült, ekkor reagálta Orbán azt újságírói kérdésre, hogy sajtójelentések alapján még nem tud mit mondani a balkáni háborúk etnikai tisztogatásait idéző népirtásról.

"Szeretném azt gondolni, hogy nem igaz, de sajnos Lavrov [Szergej, orosz külügyminiszter] után Orbántól is elhangzott, hogy megrendezett volt a mészárlás" - mondta a tájékoztatóját követő kerekasztal-beszélgetésen a telexes kolléga kérdésére Fedoruk, aki szerint azóta már finomodott a magyar álláspont, a magyar külügy retorikája is változott az ügyben.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt