Szlovák külügyminiszter: Megittam egy pohár gint, amikor megtudtam, hogy Szijjártó egyeztet Ficóval

POLITIKA
2022 december 6., 18:17
comments 15

„Felvitte a vérnyomásomat, amikor megláttam, hogy a szomszédos ország külügyminisztere a volt miniszterelnökkel találkozik, és a nemzeti érdekekről tárgyalnak,” mondta a szlovák külügyminiszter arról, hogy Szijjártó Péter egyeztetett és közös sajtótájékoztatót tartott Robert Ficóval kedden Pozsonyban. A Napunk-DennikN beszámolója szerint a korábbi szlovák kormányfőt gerinctelennek minősítette Rastislav Káčer, majd kijelentette, hogy „ha jószomszédi kapcsolatokat akarunk, ezek a gesztusok számomra érthetetlenek, mi ilyen gesztusokat nem teszünk, nem tartunk sajtótájékoztatókat ellenzéki politikusokkal.” Hozzátette:

meg kellett innia egy gint, amikor megtudta, mire készül Szijjártó.

photo_camera Szijjártó Péter és Rastislav Kácer Fotó: Jaroslav Novak/MTI/MTVA

Nem hagyta szó nélkül Káčer kijelentéseit Szijjártó Péter, újságírói kérdésre válaszolva azt mondta, hogy több mint nyolc éve külügyminiszter, és sok mindent látott már, de olyat még nemigen, hogy azért kritizáljanak valakit, mert nem kizárólag a kormányzó párt, hanem az ellenzék képviselőivel is találkozik.

„Arra szeretném kérni, hogy tanulmányozza, legyen kedves, hogy Európában eddig hány külügyminiszter találkozott ellenzéki képviselőkkel a hivatalos látogatása során, és akkor majd meg tetszik lepődni”

- üzenete Szijjártó.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt