Jézusnak adta ki magát egy zalai férfi, jó pénzért gyógyított is

bűnügy
2022 december 07., 06:27
comments 40

A 69 éves, teskándi T. Miklós Jézus reinkarnációjának adta ki magát, és igazi szektát épített maga köré. Sokaktól pénzt csalt ki, a fiatal lányokat pedig rávette, hogy lefeküdjenek vele - írja a Blikk.

A férfi évtizedeken át vakította el áldozatait, de három éve lebukott. Szabadlábon védekezik, hamarosan bíróság elé állítják. T. Miklós azt állította, gyógyító ereje van, képes megszabadítani híveit betegségeiktől, problémáiktól. Többnyire csoportos foglalkozásokat tartott, de voltak olyan „betegei, tanítványai” is, akiket személyesen fogadott. A nyugdíjas közgazdász elhitette követőivel, hogy ő maga nem ért a pénzügyekhez, és nem is fontosak számára az anyagiak.

„Naponta közel negyvenen jártak a gyógyító szertartásaira, aminek a végén nyolcezret fizettek a betegek, akik számlát sosem kaptak. A botrány akkor robbant ki, amikor kiderült, nemcsak a pénzekkel trükközött, de a befolyásolható lányokat az ágyába vihette” – mondta a Blikknek a férfi egyik, névtelenséget kérő áldozata.

A lap beszámolója szerint a férfi érzelmileg kihasználta, befolyásolta és zsarolta híveit, és állította, csak ő képes megmenteni romlott lelküket.

Teskánd polgármestere, Sipos László azt mondta a Blikknek, a falut nagyon megosztotta a botrány. Elmondása szerint sokan megharagudtak a szemfényvesztőre, de vannak olyanok is, akik szerint a férfi soha nem kényszerített senkit semmire. Sőt, néhány helybéli a botrány kirobbanása után teleplakátolta a falut a férfi fotójával, a plakátra azt írták: „Ő a valódi Jézus Krisztus! Ne bántsátok!”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.