HVG: Az exjobbikos Bencsik János lesz a torontói főkonzul

POLITIKA
2022 december 09., 15:59
comments 7

Torontói főkonzullá nevezik ki Bencsik János egykori jobbikos politikust, írja a hvg.hu. Bencsik annyit erősített meg, hogy novembertől a külügyminisztérium „felkészülő diplomatája”.

Bencsik 2009-ben lépett be a Jobbikba, tíz évvel később ült be a parlamentbe, és abban az évben budapesti elnökké is megválasztották. 2020-ban lépett ki, miután Jakab Péter átvette a párt vezetését. Ezután független országgyűlési képviselőként folytatta, és létrehozta a Polgári Válasz nevű pártot.

photo_camera Bencsik János Fotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt