Alig-alig, de csökkent a villamosenergia-felhasználás az idén

gazdaság
2022 december 12., 16:11
comments 5

A bruttó áramfelhasználás idén ezidáig 41,75 terawattóra volt, míg 2021 első tizenegy hónapjában 42,58 és bár a decemberi fogyasztás 4,3-4,5 terawattórával hozzájárulhat az éves felhasználáshoz, elmondható, hogy az idei villamosenergia-felhasználás - ha nem is nagy mértékben, de - csökkent. Tavaly a felhasználás meghaladta a 46,9 terawattórát, idén a várakozások szerint 1,9 százalékkal kevesebbet használunk fel, írja az MTI a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. (MAVIR) honlapján közzétett adatok alapján.

Az január-novemberi adatok szerint 30,7 terawattórát a hazai erőművek állítottak elő, míg importra 11 terawattóra érkezett, alig kevesebb, mint tavaly. Az import idén novemberben (34,4 százalék) és februárban (32,7 százalék) volt a legmagasabb, 2021-ben novemberben (32,3 százalék) és decemberben (32,2 százalék).

photo_camera Fotó: HELMUT FOHRINGER/APA-PictureDesk via AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.