Egy volt Twitter-alkalmazott Szaúd-Arábiának kémkedett, három és fél év börtönre ítélték

bűnügy
2022 december 15., 07:40

Szaúd-Arábiának való kémkedés miatt három és fél év börtönre ítélték a Twitter egyik korábbi menedzserét: Ahmad Abouammo évekkel ezelőtt felhasználók adatait osztotta meg, ezzel pedig üldöztetésnek tette ki őket - közölték oaklandi ügyészek.

Abouammo volt a Twitter közel-keleti és észak-afrikai sajtókapcsolatok és hírességekkel való kapcsolatok felelőse. Egy 42 ezer dollár értékű karóráért és 100 ezer dollárért cserébe két felhasználóról szolgáltatott érzékeny adatokat a szaúdiaknak, hogy azonosítani tudják őket és megtudják a tartózkodási helyüket. A férfit már augusztusban bűnösnek mondta ki az esküdtszék, de a büntetés mértéke akkor még nem dőlt el.

Az ügyészek több mint hét évet kértek a vádlottnak. Indoklásuk szerint a büntetésnek elég komolynak kell lennie ahhoz, hogy a tech és a közösségimédia-ipar szereplőit elrettentse attól, hogy sérülékeny felhasználók adatait árusítsák ki. A férfi ügyvédei próbaidő mellett érveltek, családi és egészségügyi okokra hivatkozva. (Reuters)

Címlapfotó: AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.