Dömötör Csaba: a nemzeti konzultációt több mint 1,3 millióan töltötték ki

POLITIKA
2022 december 19., 08:45
comments 25

„A pénteki összesítések szerint egymillió-háromszázhatvanháromezren töltötték ki a kérdőívet” - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda miniszterhelyettese a Magyar Nemzetnek adott interjúban, melyben beszélt a konzultáció sikeréről, a szankciókról és az ellenzékről.

photo_camera Palackkupak, mikrofon és Dömötör Csaba. (B-J) Fotó: Németh Dániel/444

Dömötör szerint a „magas szám mutatja, hogy a nemzet konzultáció újra bizonyított”, mivel lakosságarányosan „más uniós országokban nincs hasonló erejű, párbeszédet erősítő kezdeményezés”. Márpedig szerinte szükség van rá az „ilyen rendkívül felfokozott helyzetben”.

A Stop Soros kampányban korábban 2,4 millió, a 2020-as koronavírusosról szóló konzultációban 1,7 millió konzultálóról számolt be a kormány, írja a Telex. A 2021-es „A járvány utáni életről” indított konzultációban 1,4 millió körüli választ kaptak, a mostani 1,3 millió azonban a korábbiakkal ellentétben egy határidő-hosszabbítás után jött csak össze. „Akárhányszor is támadják az ellenzéki pártok a konzultáció intézményét, annyiszor bizonyítja jelentőségét” - mondta a politikus.

A szankciókkal kapcsolatban elmondta, hiába harcolunk ki mentességet például az olajembargó alól, „ha egész Európában magasabb a piaci ár, akkor ennek hatását Magyarországon is érezni fogjuk”. Ezért szerinte nem „szabad tovább erőltetni a korlátozó intézkedéseket, amelyek valójában nem Oroszországot, hanem az európai gazdaságot korlátozzák”. Dömötör elmondása szerint az oroszok növelték a bevételeiket, „Európa viszont a recesszió sötét fellege alá került”.

Az orosz kormány szeptemberben tízéves recesszióra és súlyos gazdasági elszigetelődésre számított egy kiszivárgott jelentés szerint.


„Ha megpróbálom felidézni, hogy mi volt az ellenzék fő állítása a választás utáni időszakban, nem nagyon tudnám megmondani” - mondta Dömötör, aki szerint az ellenzék „sokmilliárdos támogatás[a] nem jóságos nagybácsiktól és nagynéniktől érkezik”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.