Sorozat szingliknek karácsonyra

Sorozat
2022 december 23., 20:04

Ha valaki egy könnyű, de igényes, nem ostoba karácsonyi sorozatra vágyik, és netán még egyedül (értsd: szingliként) tölti az ünnepeket, akkor remek választás a norvég Hjem til Jul, magyarul Új barát karácsonyra a Netflixen.

A sorozat főszereplője Johanne, aki a 30-as évei elején jár, szingli, és ennek minden terhét viseli. Aki hosszabb ideig volt már egyedül, pontosan tudja, mennyire nyomasztó tud lenni ez a helyzet, mert nem elég, hogy meg kell küzdeni az egyedülléttel, de még mások „miért nincs senkid?” típusú nyomasztását is el kell viselni. Amikor az ember megelégeli ezt, akár készen áll egy új kapcsolatra, akár nem, elkezdődik az erőltetett párkeresés, ami ritkán végződik sikerrel, de garantáltan még nyomasztottabb állapotba kerül az ún. szingli.

Ez a sorozat pontosan ezt dolgozza fel, de az egésznek a sötét oldala helyett inkább iróniával és szarkmazmussal nyúl a témához, miközben jót virulhatunk a saját életünkhöz nagyon hasonló szituációkon.

photo_camera Johanne

Johanne családja, bár egytől egyig szerethető emberekből áll, pontosan azt testesítik meg, ami minden egyedülálló rémálma. Állandóan ezen a témán pörögnek, egy hímnemű röpke említésétől izgalomba jönnek, és amikor kiderül, hogy nem is úgy van, minden erejüket bedobva próbálják ajánlgatni az általuk ismert szingli hímneműeket, akikről valójában ők is tudják, hogy nem lennének megfelelő választás a családtagjuknak. Johanne egy ilyen családi összejövetelen sodorja magát abba a helyzetbe, ami az egész sorozat ívét adja: bekamuzza, hogy van pasija.

A bejelentést hatalmas ujjongás követi, és a mama rögtön kitalálja, hogy feltétlen el kell hoznia a fiút karácsonyra, hiába ellenkezik Johanne. Ekkor kezdődik az őrült párkeresés, a sorozat pedig folyamatosan kiírja, hogy hány nap van karácsonyig, hogy izgulhassunk, összejön-e Johannénak.

A pasik

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.