Használatra készen állnak az oroszoktól kapott rakétarendszerek Fehéroroszországban

háború
2022 december 26., 09:17
comments 8

A fehérorosz védelmi minisztérium közleménye szerint az oroszoktól kapott Iszkander taktikai rakétarendszerek és az Sz-400-as légvédelmi rendszerek teljes mértékben készen állnak arra, hogy betöltsék tervezett feladataikat.

Katonáink, legénységeink teljes mértékben befejezték kiképzésüket az Orosz Föderáció és a Belarusz Köztársaság fegyveres erőinek közös harci kiképzőközpontjaiban” - mondta Leonyid Kaszinszkij, a minisztérium ideológiai főigazgatóságának vezetője.

Az oroszoktól kapott S-400 légvédelmi rendszerek Breszt közelében
photo_camera Az oroszoktól kapott S-400 légvédelmi rendszerek Breszt közelében Fotó: RUSSIAN DEFENSE MINISTRY / HANDO/Anadolu Agency via AFP

Azt egyelőre nem tudni, hogy az oroszok hány darabot telepítettek a nukleáris fegyverek hordozására alkalmas Iszkander-rendszerekből Fehéroroszországba. Az S-400-as rendszer egy orosz mobil, föld-levegő rakétaelhárító rendszer, ami képes repülőgépek, UAV-k és cirkálórakéták támadására, és rendelkezik ballisztikus rakétaelhárító képességgel.

Fehéroroszország többször kinyilvánította, hogy nem fog részt venni orosz szövetségesének Ukrajna ellen indított hadműveletében, de Alekszandr Lukasenko elnök február 24-én engedélyezte, hogy Oroszország fehérorosz területről betörjön Észak-Ukrajnába, és októberben elrendelte, hogy az orosz erőkkel együtt csapatokat vezényeljenek az ukrán határ közelébe. Vlagyimir Putyin egy hete személyesen utazott Minszkbe tárgyalni. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.