Ő a Hazugkirály: bevallotta, hogy hazudott a végzettségéről, a munkahelyeiről, az ingatlanjairól és a szexualitásáról is, mégis le fogja tenni a képviselői esküt

POLITIKA
2022 december 27., 12:20
comments 27
  • Álzsidó, álegyetemista, álgazdag és kamu befektetési bankár: ismerd meg az amerikai és világpolitika új Hazugkirályát!
  • A neve George Santos és New Yorkban nyert képviselői széket.
  • A poén: csak most fog esküt tenni és a leleplezések + bevallott hamisítások ellenére esze ágában sincs visszalépni.
  • A duplacsavar: ezt jogilag minden bizonnyal tényleg meg is teheti január 3-án.

Alig ismert mellékszereplőből egycsapásra a kortárs politika emblematikus alakjává vált az amerikai kongresszusi választásokon némi meglepetésre képviselővé választott, de az esküjét csak január 3-án letevő republikánus George Santos.

photo_camera Fotó: WADE VANDERVORT/AFP

Santos egyrészt azzal ugrott a rivaldafénybe, hogy egy teljes hét hallgatás után beismerte, hogy a New York Times helyesen oknyomozta ki a következőket:

  1. A korábbi vesztes és a mostani győztes kampányában hazudott arról, hogy egyetemi diplomája van. Két konkrét New York-i egyetemet is beleírt a CV-jébe, most bevallotta, hogy egyikre sem járt.
  2. Hazudott arról, hogy a Citigroup és a Goldman Sachs befektetési bankoknál dolgozott volna.
  3. Megismételt állításaival szemben nincsen 13 ingatlanból álló, családi tulajdonú ingatlanbirodalma. A New York Postnak most azt nyilatkozta, hogy egész konkrétan nem rendelkezik egyetlen ingatlannal sem. (Duplacsavar: nyitó vagyonbevallásában ehhez képest bevallott egy brazíliai ingatlant.)
  4. Santos többek között azzal kampányolt az alapvetően liberális New York-ban, hogy ő lehet az első olyan, nyíltan meleg kongresszusi képviselő, aki nem a hivatal megszerzése után, hanem már a kampányában coming outol. A Time kiderítette, hogy a politikus eltitkolta, hogy ezzel együtt éveken át élt házasságban egy nővel és több női partnere is volt rajta kívül is.

És ezek csak azok a témák, amikben a férfi nyíltan bevallotta, hogy két teljes kampányon keresztül nem mondott igazat magáról.

Van még pár olyan, amelyiknek a tisztázásban nem volt ennyire együttműködő, pedig talán ezek a legjobbak:

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.