Tagadja a kábítószerrel való kereskedést a férfi, akinél több mint hatvan kilogramm drogot találtak

bűnügy
2023 január 02., 09:11
comments 9

Kokaint és amfetamint találtak annál a 47 éves szegedi férfinél, akit december 29-én fogtak el a város északi részén. F. Józsefet azzal gyanúsítják, hogy különböző típusú kábítószerekkel látta el kiterjedt vásárlói körét, írja a police.hu.

A férfi a kábítószer-birtoklás tényét nem tagadta, az azzal való kereskedést már igen. „Még annak fényében is, hogy Tico, a malinois kábítószer-kereső kutya segítségével a nyomozók egy közeli társasház mélygarázsában egy kábítószerrel teli, rendszám nélküli kocsit találtak. S hogyhogy nem, annak indítókulcsa épp az elfogott férfi zsebében lapult” - írják a honlapon.

photo_camera Tico a fogás után. Fotó: police.hu

Az autóban volt: három csomag kokain, négy csomag MDMA tabletta, nyolc csomag amfetamin és negyvenhat csomag marihuána. A kokain és a tabletták egy-egy kilogrammot nyomtak, az amfetamin nyolc, a növényi törmelék pedig több mint ötven kilogrammot. A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke meghaladja a 367 millió forintot. A nyomozók a férfitől lefoglaltak három gépkocsit és húsz nagy értékű karórát is, húszmillió forint értékben.

photo_camera Fotó: police.hu

A nyomozók F. Józsefet jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg. Bűnügyi őrizetbe vették, majd később a bíróság le is tartóztatta. Ha bebizonyosodik a bűnössége, öt évtől húsz évig vagy életfogytig terjedő szabadságvesztést kaphat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.