Kutya tartotta rettegésben a Bagoly utca lakóit

ÁLLAT
január 17., 17:34
comments 4

Emberek lábát és autók lökhárítóját harapdálta egy kutya heteken keresztül, újra meg újra, rettegésben tartva az érdi Bagoly utca lakóit. „Úgy kellett kimenekíteni a gyerekeket a kutya fogai közül” - mondta egyikük a helyi tévének.

photo_camera Fotó: Youtube/Érd TV

Benke-Kovács Gabriella, az Érdi Civil Állatmentők Alapítvány alapító tagja is megszólalt: „Nagyon szeretnénk, ha szabályozva lenne, hogy ki milyen kutyát tarthat, vagy tarthat-e egyáltalán kutyát. Nézd meg, Ausztriában, Németországban vannak bizonyos fajták, amit egyáltalán nem lehet tartani, pont azért, hogy ha nem hozzáértő emberhez kerülne, akkor se legyen baj”.

A lakók először a jegyzőhöz fordultak, aki a polgármesteri hivatal egyik osztályára küldte az ügyet még december elején. Kutyatámadás-ügyben viszont a járási hivatal az illetékes, ezért őket is be kellett vonni, ahogy a rendőrséget is.

„Megállapítást nyert, hogy a kerítés nem megfelelő, azon az eb kiszökhet” - foglalta össze a vizsgálat eredményét a polgármesteri hivatal főosztályvezetője, úgyhogy határozatban kötelezték a gazdát, hogy akadályozza meg a szökést. Mielőtt ellenőrizték volna, kiderült, hogy „vasárnap ismét közterületen tartózkodott az eb”.

Végül megoldódott a dolog, a kutya menhelyre került, de a gazdát még megbírságolhatják, „illetve a járási hivatal munkatársai megteszik az áttételt az illetékes járási hivatalhoz”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt