Toadzilla lehet a világ legnagyobb varangya, de ne aggódjon, önt már nem tudja bántani

ÁLLAT
2023 január 20., 06:58
comments 3

Megtalálták a világ legnagyobb varangyosbékáját egy ausztráliai esőerdőben, írja a BBC. A Toadzilla névre keresztelt óriásvarangy akkorára nőtt, hogy az erdészek először hamisítványnak hitték. A varangyok mindent megesznek, ami a szájukba fér, de ne aggódjon, a közel háromkilós szörny önt már nem tudja bántani:

Toadzillát sajnos elaltatták a természetvédők. Az állat hatszor akkora volt, mint egy átlagos varangy, egy 1991-ben talált svédországi béka, Prinsen rekordját döntötte meg a méreteivel. Ausztráliában rengeteg gondot okoznak a varangyosbékák: mivel nincs természetes ellenségük, igencsak túlszaporodtak, számuk közel kétmilliárd lehet.

Toadzilla, a világ legnagyobb varangya
photo_camera Toadzilla, a világ legnagyobb varangya Fotó: QUEENSLAND DEPARTMENT OF ENVIRONMENT AND SCIENCE

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.