Völner és Schadl arról egyeztettek, hozzanak össze egy találkozót „jó miniszter asszonnyal”

POLITIKA
2023 január 25., 06:21
comments 13

Szerdán is folytatta a Blikk a Völner-Schadl ügy nyomozati hanganyagainak publikálását, az egyik meghallgatható anyagon pedig szerepel, hogyan kezdeményezett találkozót Schadl György Varga Judit igazságügy-miniszterrel.

„Valamikor esetleg, úgy hétfő-kedd-szerda körül tudunk beszélni egy tíz percet jó miniszter asszonnyal?” - veti fel a telefonban Schadl, mire Völner azt mondja: „Jó megpróbálok akkor bejelentkezni nála… És te akarsz beszélni vele?”

Ezután így folytatják:

Schadl: „De úgy, hogy te is ott legyél azért.”

Völner: „Mit jelöljünk meg neki?”

Schadl: „A tényleges téma a következő. Itt elindultak ugye ezek a felfüggesztések, fegyelmi eljárások, és nagyon barátságtalan reakciók vannak. Majd neked személyesen elmondom, de már ilyen fenyegetésekig mennek, meg közölték, hogy mindenkit lejáratnak.”

Völner: „Hát azt próbálják meg!”

Schadl: „Csak azért akarok előre szólni, hogy biztos várhatóak ilyen gusztustalan levelek.”

Völner: „A minisztérium nem hagyja szó nélkül, ha ilyen van.”

Schadl aztán arról beszél a Blikken közölt felvételen, hogy hatalmas a cirkusz, egy felháborodott végrehajtó Orbán Viktorig akar menni, hogy őt hogy merik kirúgni, és hogy a kirúgott ember szerint „mindenki csal, mindenki szemét, rohadék.”

„Ez az én szintem, nem kell felemelnünk annál feljebb” - mondja Völner.

Amikor pedig Schadl arra figyelmezteti, hogy sajtóbotrányt is akarnak csinálni, Völner azt mondja:

„A sajtó részt én viszem, tehát gyakorlatilag bármilyen nyilatkozatot, vagy lereagáljuk bármelyik sajtó fórumon.”

Völner Pál a lehallgatások idején az igazságügyi minisztérium államtitkára volt, a miniszter Varga Judit. 2021 decemberében jelentek meg az első hírek arról, hogy Völnert azzal gyanúsítják, rendszeresen kenőpénzt fogadott el Schadl Györgytől, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől. Varga Judit ezután arról beszélt, semmit nem tudott arról, mit művel Völner, és nem gondolta, hogy neki bármilyen felelőssége van az ügyben.

link Forrás

2022 nyarán aztán már Varga Judit tanúként való kihallgatását is kezdeményezte Völner Pál ügyvédje, mert a volt államtitkár olyan kérdéseket kapott az ügyészségtől, amikre szerinte a miniszter tudna válaszolni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.