Mondvacsinált okokkal kreált botrányt az újpesti politika nagykoalíciója a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezete szerint

belföld
2023 február 01., 12:16

„Rendőrségi feljelentést tenni egy olyan ügyben, amelyben egy hónapja nyomozás folyik, majd mindezt világgá kürtölni a közösségi médiában; egy lezárult szakmai vizsgálat után egy laikussal újabb vizsgálatot végeztetni belső ellenőrzés címén, majd ezzel is a nyilvánosság elé állni, kifejezetten káros és felelőtlen viselkedés” – írja a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezete a Facebookon. Arra az esetre gondolnak, amelyről hosszan írtunk itt a 444-en két hete.

link Forrás

Előbb Nagy István, a Fidesz önkormányzati képviselője posztolt arról, hogy tudomása van egy komoly ügyről, és szerinte „az Önkormányzat szociális ágazatának alkalmatlan vezetői vannak”. Másnap Trippon a Blikk hasábjain mondta el, hogy a gyanú szerint többen és rendszeresen szexuálisan molesztáltak egy ötéves kislányt az újpesti önkormányzat kezelésében álló Gyermekek Átmeneti Otthonában. Azt írta a bulvárlap, hogy a kislányon a sérüléseket az édesanya vette észre, ugyanis rendszeresen látogatta és vitte ki a gyereket az otthonból. Mindez december 11-én történt, de az eset a cikk megírása előtt nem sokkal jutott az alpolgármester, Trippon Norbert tudomására, aki azonnal bejelentést tett a rendőrségen. Azt is írták, hogy az önkormányzatnál is indul vizsgálat az eset felderítésére, amíg nem jutnak eredményre, a gyermekotthon vezetője nem dolgozik.

A valóságban azonban a GYÁO vezetője már egy hónapja, az eset másnapján, december 12-én – az eljárásrendnek megfelelően – feljelentést tett a rendőrségen, értesítette a saját feletteseit és a család családgondozóját és bekapcsolódott a gyámügy is. Ráadásul harmadnap egy önkormányzati vizsgálat is indult, ami karácsony előtt le is zárult.Bár ennél több hivatalos szereplője nincs egy ilyen történetnek, az alpolgármester mégis hetekkel később ügyet csinált ebből a nyilvánosságban, ami azóta sem csitult. Ráadásul megoldásul a GYÁO szakmai vezetőjét bocsátották el.Minderről a szakszervezet most ezt írja: „A rendelkezésünkre álló információk alapján a közvéleményt is felkavaró ügyben nem könnyű az eset egészére kiterjedően véleményt mondani, de az megállapítható, hogy elsősorban nem az időközben elbocsájtott szakmai vezető hibázott, hanem sokkal inkább azok az intézménnyel kapcsolatban álló közszereplők és pártpolitikusok, akik mondvacsinált okokkal botrányt kreáltak.”

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.