Túlélőt talált Törökországban a Baptista Szeretetszolgálat mentőcsapata

katasztrófa
2023 február 07., 19:14
Romok Antakyában, Hatay tartományban, február 6-án
photo_camera Romok Antakyában, Hatay tartományban, február 6-án Fotó: ALI KEMAL ZERENLI/Anadolu Agency via AFP

Egy fiút kimentett a romok alól a Baptista Szeretetszolgálat speciális mentőcsapata a törökországi Antakyában - közölte a szervezet az MTI-vel kedd este.

A HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoport és egy sürgősségi ellátást végző 19 tagú egészségügyi csoport 7 mentőkutyával a késő délutáni órákban érkezett meg a szír határ közelében fekvő Antakyába.

A mentőalakulatnak mintegy kétezer házat kell átnézniük a településen, ahol rengetegen rekedhetett a romok alatt.

A négy keresőkutyák négyórás váltásokban dolgoznak. Magyar idő szerint körülbelül 19 órakor egy fiút sikerült kimenteni a romok alól.

Ahogy arról korábban már írtunk, Aleppóban és a Szíria északi területein súlyos károkat szenvedett városokban két mozgó orvosi rendelőt állít szolgálatba a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a magyar kormány 50 millió forintos támogatásával.

Szijjártó Péter kedden közölte, hogy hamarosan a 116 főből és 19 mentőkutyából álló magyar mentőegység minden tagja megérkezik Törökországba.

A külgazdasági és külügyminiszter elmondása szerint az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyszínen lévő alakulata már három embert mentett ki élve a romok alól, köztük egy gyereket. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság alakulatával kiutazott öt baleseti sebész is szolgálatba állt az érintett térség egyetemi kórházában.

A hétfői törökországi és szíriai földrengéseknek már több mint 6000 áldozata van.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.