Lemondott Márki-Zay Péter alpolgármestere, dezinformációról, lejárató posztokról és vádaskodásokról beszélt

POLITIKA
2023 február 09., 19:42
comments 5

Bejelentette lemondását Kis Andrea, Hódmezővásárhely MSZP-s alpolgármestere, akit belső konfliktusok miatt Márki-Zay Péter már áprilisban megvont minden feladatkörétől, de leváltani nem tudta. A Telex szerint az alpolgármester úgy látja, hogy Márki-Zay „az előző rendszer tükörképét" hozta létre, annak minden hibájával együtt; a közgyűléseket

személyeskedéstől sem mentes viták, egymás véleményének letiprása jellemzi, valamint dezinformációról, lejárató posztokról és vádaskodásokrólis beszélt a csütörtöki ülésen. A lap beszámolója szerint Kis emlékeztetett arra is, hogy múlt héten egy televíziós beszélgetésben a polgármester azt mondta, a DK-s Krupiczer Ferencet és őt már nem tekinti a városvezetés, az MMM – Tiszta Vásárhelyért frakció részének, mert szerinte az említett politikusok a város ellen dolgoznak és a Fidesz szekerét tolják. Erre reagálva Kis írásban kért találkozót Márki-Zaytól, de kérésére azóta sem kapott választ.

A hódmezővásárhelyi polgármester még áprilisban tett javaslatot a szocialista alpolgármester leváltására, az indítványt azonban nem támogatta a közgyűlés többsége, Márki-Zayt leszavazták. A polgármester viszont a napirendi pontok tárgyalása után bejelentette, hogy elvonja az alpolgármester feladatköreit. Kis nem vonul vissza, helyi politikusként tovább tervez dolgozni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.