„Lehet, hogy megmentetted a moziipart” – mondta Spielberg Tom Cruise-t ölelgetve

FILM
2023 február 14., 19:47
comments 2

„Kimentetted Hollywoodot a bajból. És lehet, hogy megmentetted a mozibemutatókat. Komolyan, a Top Gun: Maverick lehet, hogy megmentette a moziipart.”

link Forrás

Ezt Steven Spielberg mondta Tom Cruise-nak, miközben a színészt ölelgette az Oscar-díjra jelöltek ebédjén. Az elismerő szavakban tényleg csak egészen kicsi a hollywoodi túlzás: a 2022 nyarán megjelent Top Gun-filmnek óriási popkulturális hatása volt.

Ahogy a Variety írja, a Top Gun: Maverick (aminek Cruise a főszereplője és producere is) volt a második film a pandémia óta, ami elérte az egymilliárd dolláros bevételt, de az első Pókemberrel ellentétben ez nem a Marvel-világ terméke, hanem egy régi vágású hollywoodi film, ami egyszerűen csak annyira betalált, hogy az emberek újra és újra meg akarták nézni. Kifejezetten moziban, nem otthon streamelve – ennek szóltak Spielberg szavai, mert sokan kezdtek már lemondani arról, hogy ilyen típusú filmmel ekkora közönséget ki lehet mozdítani a kanapéról.

link Forrás

A Top Gun: Maverick egyébként semmi mást nem kínál, mint önfeledt szórakozást, de ezt maradéktalanul teljesíteni tudja. Ahogy Kauffmann Balázs írta a 444-es kritikában: az új Top Gun rettenetes film, imádtam minden percét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.