A kínai kémballon nem, de a másik három lelőtt tárgy ártalmatlan lehetett

külföld
2023 február 15., 06:15

Februárban négy azonosítatlan repülő tárgyat is lelőttek Amerika és Kanada fölött, ebből az első, február 4-én lelőttről lehet szinte biztosan tudni, hogy egy kínai kémballon volt.

De mi volt a másik három tárgy?

John Kirbyt, a Fehér Ház nemzetbiztonsági szóvivője azt mondta, semmi sem utal arra, hogy ezeknek a tárgyaknak közük van az állítólagos kínai kémkedéshez. Ezek szerinte kereskedelmi vagy kutatási célúak, létrehozóiknak nem voltak ellenséges szándékaik.

Ezzel együtt eddig egyetlen vállalat, szervezet vagy kormány sem jelentkezett, hogy köze lenne a megsemmisített tárgyakhoz. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.