Letartóztatták a Los Angeles-i püspökgyilkosság gyanúsítottját

külföld
2023 február 21., 08:11
comments 1

Őrizetbe vette a Los Angeles-i rendőrség a 65 éves Carlos Medinát, David O'Connell Los Angeles-i püspök házvezetőjének férjét. O'Connellt szombaton lőtték agyon pár háztömbnyire a templomától.

David O'Connell (a kép jobb szélén) püspök 2023. január 27-én még egy lövöldözés áldozatainak lelki üdvéért celebrált misét. Három héttel később maga is egy fegyveres támadó áldozatául esett.
photo_camera David O'Connell (a kép jobb szélén) püspök 2023. január 27-én még egy lövöldözés áldozatainak lelki üdvéért celebrált misét. Három héttel később maga is egy fegyveres támadó áldozatául esett. Fotó: Image of Sport/Image of Sport/Sipa USA via Reut

Medinát most azért vették őrizetbe, mert a rendőrség egy forrása szerint a férfi azt állította, hogy O'Connell tartozik neki.

"Ez a püspök sokat jelentett a közösségünknek. A közösség egyik pillére volt. Béketeremtő, aki azokat szolgálta, akik szükséget szenvedtek" - mondta Robert G. Luna seriff.

A gyilkosság helyszínén rögzített térfigyelő kamerás felvételeken az látható, hogy a gyilkosság előtt egy fekete terepjáró közelíti meg O'Connell rezidenciáját Hacienda Heightsben, majd nem sokkal a gyilkosság után távozik. Luna seriff tájékoztatása szerint Medina neje is egy ilyen terepjáróval járt munkába O'Connellhez.

A gyilkosság után Medina elhagyta a várost, hétfő hajnalban tért csak haza. A rendőrség hétfőn reggel vette őrizetbe. A házkutatás során két lőfegyvert és még több olyan bizonyítékot találtak, amelyek Medinát a bűncselekményhez köthetik. A lőfegyvereket most a rendőrség laborjában vizsgálják, hogy kiderüljön, azok egyikével lőhették-e agyon O'Connell püspököt. (Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.