Szijjártó Egyiptomban: Soha nem az volt a szándékunk, hogy elmondjuk a másiknak, hogy hogyan éljék az életüket

külföld
február 28., 17:04
comments 17

Magyarország és Egyiptom kormánya megállapodást írt alá a szuezi különleges gazdasági övezet közös hasznosításáról, amelynek nyomán magyar vállalatok kedvezményes körülmények mellett indíthatnak ott beruházásokat, közölte Szijjártó Péter Kairóban kedden. Az MTI beszámolója szerint a magyar-egyiptomi üzleti fórumon a külügyminiszter arról beszélt, hogy a felek mára minden szükséges előfeltételét megteremtették a sikeres együttműködéshez a két ország cégei között, most már a két ország vállalkozásain a sor. Szijjártó többet közt arról beszélt

  1. szerinte a politikai feltételek adottak, a két ország között nincsenek nyitott ügyek, ráadásul a stratégiai partnerségi megállapodás is létrejött.
  2. Szilárd jogi körülmények biztosítják a cégek működését.
  3. A pénzügyi feltéteket illetően arra emlékeztetett, hogy az Eximbank százmillió eurós hitelkeretet nyitott a vállalatközi kapcsolatok támogatására.
  4. Negyedik pontként leszögezte, hogy szükség volt egy zászlóshajó-projektre, ami további lehetőségeket nyithat meg, ez pedig az volt, hogy a magyar közlekedési ipar a valaha volt legnagyobb rendelését kapta az egyiptomi vasúttársaságtól. Ennek keretében 1350 vasúti kocsit szállítanak az észak-afrikai országba

"Soha nem az volt a szándékunk, hogy elmondjuk a másiknak, hogy hogyan éljék az életüket (.) Nagyra értékeljük Egyiptom erőfeszítéseit, amelyek hozzájárulnak Magyarország és az egész közép-európai régió biztonságához azáltal, hogy megállítják az illegális migrációs hullámokat"

- jelentette ki.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.