Ráczné Földi Judit szerint a Momentum elvette tőle élete egyik legszebb napját

POLITIKA
2023 március 14., 15:57

Ráczné Földi Judit DK-s parlamenti képviselő Gyurcsány Ferenc ölelését egyáltalán nem abúzusként vagy erőszakként élte meg, hanem a DK-s közösségtől kapott másfél éves támogatás kifejezéseként, és „azok, akik ebbe mást magyaráztak bele, elvették tőlem életem egyik legszebb napját”. (Szily László publicisztikát is írt az ölelésügyről.)

Ráczné Földi Judit esküt tesz az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. március 6-án
photo_camera Ráczné Földi Judit esküt tesz az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. március 6-án Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Az ATV interjújában a kérdésre, miszerint nem Gyurcsány Ferenc vette-e el az örömét, hanem például „azok a momentumos és párbeszédes politikusok, akik önt a pártelnök áldozataként állították be”, azt válaszolta: „Ne szórakozzunk már, de tényleg. Persze, áldozat vagyok, de nem Gyurcsány Ferenc, hanem a Momentum áldozata, hogy ezt művelik velem hetek óta, saját politikai hasznot remélve ettől.”Az elmúlt másfél év alatt azokat a „nemtelen támadásokat” érti, amelyek a nevéhez kötődő offshore-cég miatt érték. Azt állítja, semmilyen törvénytelenséget nem követett el, és ezért nem engedte el a kezét a pártja.