Halálos baleset Csepelen: többtonnás konténer lapította össze egy kamion vezetőfülkéjét

baleset
2023 március 17., 13:33

Halálos baleset történt Budapest XXI. kerületében. A Weiss Manfréd úton található Mahart terminálon egy kamion vezetőfülkéjére zuhant egy targoncáról egy konténer, írja a Blikk.hu. A kamionban ülő férfi meghalt. A konténerrakodó előrenyújtotta a konténert, az emelő előrebukott, így a teher rázuhant a kamion vezetőfülkéjére.

A Blikk szerint a balesetet a kamion okozhatta. A targonca egyenesen ment, amikor egy kamion megzavarta a sofőrt, az nagyot fékezett, ekkor zuhant le a 27 tonnás konténer.

A Blikk úgy tudja, a telepen dolgozók egy része régóta úgy érzi, nincsenek biztonságban: nincs kijelölt gyalogoshely, a konténereket pedig van, hogy órákon keresztül kell keresni. Kijelölt kamionos várakozóhely sincs, a sofőrök ott állnak meg, ahol úgy érzik, nincsenek útban. A kamionok között darusok és targoncások közlekednek a konténerekkel, míg a sofőrök egyre feszültebbek – többen úgy érzik, az életükkel játszanak.

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett halált okozó veszélyeztetés miatt nyitott nyomozást az ügyben, amelyben egy halálos áldozat van, gyanúsítotti kihallgatás még nem történt – tájékoztatott a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

(A címlapkép illusztráció)