Marlene Schiappa francia minisztert saját párttársai is támadják, miután megjelent a Playboy magazin címlapján

külföld
2023 április 02., 17:19

Marlene Schiappa 2017 óta Franciaország első nemek közötti egyenlőségi minisztere, most pedig a Playboy címlapján szerepel, a magazinban pedig egy 12 oldalas interjú jelent meg vele, amiben a nők jogairól és az LMBTQ-jogokról beszél. Miniszterként sikeresen állt egy új, szexuális zaklatás ellenes törvény élére amely lehetővé teszi, hogy helyszíni bírsággal sújtsák azokat a férfiakat, akik az utcán zaklatják vagy követik a nőket.

Bár Schiappa a fotókon teljesen felöltözve, vagyis ruhában szerepel, az, hogy a Playboy címlapján látható, a CNN cikke szerint bírálatokat váltott ki még párttársai körében is.

link Forrás

Elisabeth Borne – akit Emmanuel Macron elnök tavaly nevezett ki francia miniszterelnöknek – azt mondta, szerinte „nem helyénvaló”, hogy Schiappa a Playboy címlapján szerepel, „különösen ebben az időszakban”. Utóbbival feltehetően arra utalt, hogy Franciaországban hónapok óta tüntetnek Macron nyugdíjreformja miatt, ami 62 évről 64-re emelné a korhatárt.

Schiappa playboyos szereplését Jean Luc Mélenchon francia politikus is bírálta, de neki az sem tetszett, hogy Emmanuel Macron a héten interjút adott a Pif Gadget című gyerekmagazinnak.

Schiappa szombaton Twitteren reagált, ahol azt írta, „mindig és mindenhol fontos a nők saját testük feletti rendelkezési jogának védelme”. (CNN)