Felháborodtak a hódmezővásárhelyiek az LMBTQ-buli miatt, végül lefújták az egészet

POLITIKA
2023 április 06., 15:26

Zártkörű LMBTQ-bulit tartottak volna március 11-én a hódmezővásárhelyi Colosseum Clubban, de akkora felháborodást váltott ki a terv, hogy végül lefújták, írja a szegeder.hu.

A cikk szerint először a helyi kormányközeli sajtó írt a buliról „aggódó szülők olvasói jelzései nyomán”, majd a Mi Hazánk is tiltakozott azzal, hogy a polgármester, „Márki-Zay Péter behódolt az LMBTQ-lobbinak”.

photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444

Az esemény szegedi főszervezője végül egy nappal a kitűzött dátum előtt mondta le a bulit. Azt nyilatkozta, Szegeden rendszeresen tartanak ilyen partikat, és most sem a tiltakozás miatt fújták le, hanem egyszerűen azért, mert a zártkörűnek tervezett parti híre nyilvánosságra került az egyik fellépő posztjából.

„Nem akarunk részt venni a politikai játszmákban, mi csak bulizni szerettünk volna egy jót, de amikor az első cikk megjelent róla, azonnal lefújtuk.”

Elmondása szerint „semmiféle vetkőzős, szexiskedő dolog nem lett volna, csak néhány táncos és transznemű fellépők”. Nem tartja kizártnak, hogy próbálkoznak majd hasonló bulival, de biztosan nem a Colosseumban. „Az a helyzet, hogy Szegeddel ellentétben Vásárhelyen nincs kiépült és összetartó LMBTQ-közösség, és itt jóval kevésbé toleránsak az emberek.”