Ezer forint a meleg lángos, kikapott a Ferencváros

futball
2023 április 08., 19:24

A Ferencváros 3-2-es vereséget szenvedett Pakson, így már csak hat pont az előnye a délután a Felcsút otthonában 3-0-ra nyerő újonc, szinte csak magyar futballisták alkotta Kecskemét előtt. Az FTC elképesztően rossz formát fut, az utolsó öt mérkőzésén csak a Mezőkövesdtől és a Fehérvártól csípett el 1-1- pontot, a Paks mellett a Felcsút és a ZTE is megverte, 15 megszerezhető pontból kettőt szerzett. Az NB I.-ben csak az utolsó helyezett, szinte biztos kieső Vasas van nála is rosszabb formában.

A Paks a győzelmével megőrizte harmadik helyét, és négy pontra megközelítette a Kecskemétet.

A Ferencváros kezdőcsapatában ezúttal négy magyar is volt, ami már-már soknak számít, a Paks hagyományosan csak magyarokkal áll fel.

Szakmai körökben nem sokra tarják a transfermarktot, de valamit mégiscsak jelent: a Fradi keretének összértéke 43,75 millió euró, a Paksé 6,8 millió euró.

A paksi mérkőzés elején Zachariassen góljával a Ferencváros szerzett vezetést, de még az első félidőben egyenlített a Paks Varga Barnabás 11-esével. A friss válogatott csatár lövését elsőre védte Dibusz, a kipattanóval már nem bírt.

Varga Barnabás
photo_camera Varga Barnabás akcióban Fotó: Bús Csaba/MTI/MTVA

A második félidőben Varga második 11-esével fordított a Paks, de két perc múlva Botka révén jött az egyenlítés. Ha a védő nem ér bele a gólvonal előtt, akkor ez a gól is a 17 éves Lisztes Krisztiáné lett volna, aki az előző fordulóban élete első két gólját lőtte a Fehérvárnak.

A 66. percben Abena megkapta második sárga lapját, négy perc múlva pedig már vezetett is az emberelőnyben játszó Paks. Papp 18 méterről leadott lövése a felső lécről vágódott a gólvonalon túlra, 3-2.

A mérkőzés végén a tombolt a hazai lelátó, a vendégdrukkerek pedig egy „kurva gyenge”-kórussal búcsúztak kedvenceiktől.