Családja szerint az ágyi poloskák „elevenen felfaltak” egy férfit egy atlantai börtöncellában

horror
2023 április 15., 08:04

A család ügyvédje szerint egy atlantai börtöncellában meghalt férfit „elevenen felfalták a rovarok és az ágyi poloskák”.

Lashawn Thompsont vétség miatt csukták le, és a Fulton megyei börtön pszichiátriai részlegébe helyezték, miután a tisztviselők elmebetegnek ítélték.

Michael D Harper, a család ügyvédje olyan fotókat tett közzé, amiken Thompson teste poloskákkal van tele. Bűnügyi nyomozást kért, és azt mondta újságíróknak, hogy perel.

Az ügyvéd azt mondta, a börtöncella, amiben Thompson el volt helyezve, „nem volt alkalmas egy beteg állat befogadására” sem, nem ezt érdemelte.

A Fulton megyei orvosszakértő jelentése szerint Thompson szeptember 19-én – három hónappal a letartóztatása után – nem reagált a cellájában, és a helyi rendőrség és egészségügyi személyzet újraélesztésére tett kísérlete után halottnak nyilvánították.

Harper szerint a börtönbejegyzésekből kiderül: a tisztek és az egészségügyi személyzet látták Thompson állapotát, de semmit sem tettek a megsegítésére.

Az orvosszakértői jelentés szerint „súlyos ágyipoloska-fertőzés” volt a pszichiátriai osztályon lévő cellájában, de Thompson testén nincsenek egyértelmű trauma nyomai. A jelentésben a halál okát nem állapították meg.

Michael Potter, a Kentucky Egyetem rovarkutatója azt mondta, sosem látott olyan súlyos esetet, mint az atlantai börtöncelláról készült fotókon.

A gusztustalan atlantai börtöncella
photo_camera A gusztustalan atlantai börtöncella Fotó: a Harper család ügyvédje

Az ágyi poloska harapása általában nem halálos, de néhány ritka esetben a hatalmas ágyipoloska-fertőzésnek való tartós kitettség súlyos vérszegénységet okozhat, ami kezelés nélkül halálos is lehet. „Az ágyi poloskák vérrel táplálkoznak, és nagyon sok ágyi poloska nagyon nagy mennyiségű vérrel táplálkozik” – mondta Potter, aki szerint az áldozatok allergiás reakciót is adhatnak, és az anafilaxiás sokk szintén halálos lehet. (BBC)