Fojtogatott egy nőt az utcán, mégis elengedték a rendőrök a reptérre

bűnügy
2023 május 25., 18:58

Vasárnap hajnalban saját lakása előtt támadtak meg egy 25 éves nőt Budapesten, a XIII. kerületben.

Az rtl.hu cikke szerint az áldozat 3 óra körül szállt le a 4-es-6-os villamosról a Jászai Mari téren, és éppen a Vígszínház mögött sétált hazafelé, amikor gyanakodni kezdett, hogy követi valaki. Senkit sem látott a háta mögött, de amikor megérkezett a házhoz, ahol lakik, és felkapcsolta a villanyt a lépcsőházban, egyszer csak megragadta valaki hátulról, és fojtogatni kezdte.

photo_camera Fotó: Kiss Bence/444

A dulakodást hallva a szomszédok a nő segítségére siettek, és elzavarták a 40 év körüli, portugál állampolgárságú férfit, aki mégis ott maradt a bejáratnál. Kihívták a rendőröket, akiknek az elkövető azt mondta: hamarosan indul a gépe Brüsszelből, az utolsó estére már nem akart szállást fizetni, ezért az utcán aludt, és arra ébredt, hogy eltűnt a táskája. Állítása szerint tolvajnak hitte a nőt, ezért eredt a nyomába.

Az áldozat az rtl.hu-nak azt nyilatkozta, hogy a rendőrök csak külön kérésre pakoltatták ki a támadó zsebeit, majd miután egyeztettek a központtal, szabadon engedték a férfit. A Budapesti Rendőr-főkapitányásg utólag azt írta a lap kérdésére, hogy „a személyi szabadságot korlátozó intézkedés feltételei nem álltak fent”.

„A nő nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, könnyű testi sértés miatt magánindítvánnyal élt, ezért a XIII. Kerületi Rendőrkapitányság az ügy iratait a hatáskörrel rendelkező bíróságra küldi meg” - írták.