„Az biztos, hogy nőket többet nem viszünk a hajóra”

POLITIKA
2023 június 12., 05:12

Borkai Zsolt évekig maga alatt volt. Győr egykori polgármestere 2019-ben azután volt kénytelen lemondani, hogy nyilvánosságra kerültek a felvételek egy adriai hajókázásról, ahol bizalmasa és üzleti partnere, Rákosfalvy Zoltán és fél tucat prostituált társaságában múlatták az időt pornófilmekhez méltó körülmények között.

link Forrás

Borkai csaknem négy év elteltével most először az ATV Heti Napló című műsorának adott hosszabb interjút. Arról beszélt, hogy a botrány után azt se tudta, hogyan éli túl a történetet, és a feleségével is megromlott egy időre a kapcsolata. Mára azonban magára talált, és rájött, hogy szeretik a győriek. Ezért egyrészt pár hónapja már nyíltan tud beszélni a történtekről, másrészt meg bejelentette, hogy független jelöltként elindul a jövő évi polgármester-választáson.

A 2019-es botrányról most azt mondta, hogy a Fideszben előre tudtak a készülő botrányról. Kubatov Gábor pártigazgató például már a 2019 őszi önkormányzati választások előtt szólt, hogy videófelvételek készültek a szexpartijáról. Borkai maga pedig pár hónappal a választás előtt értesült a kompromittáló felvételek létezéséről, akkor kereste meg valaki öt fotóval és azzal, hogy segíteni akar neki. Borkai maga ekkor még azt hitte, megúszhatja. Nem számított botrányra, meg volt győződve róla, hogy "nem fog kiderülni", ezért a felesége elől is elhallgatta a dolgot. Egészen addig titkolózott a neje előtt, amíg Kubatov fel nem hívta azzal, hogy másnap meg fog jelenni a videó. A felvételeket Borkai amúgy csak a rendőrségi tanúmeghallgatásán látta, előtte nem nézte meg.

Borkai arról is beszélt, hogy bár erre semmi bizonyítéka nincs, meggyőződése szerint Czeglédy Csaba, a DK szombathelyi önkormányzati képviselője áll a felvételeket kiszivárogtató Az ördög ügyvédje blog mögött.

Magáról a szexpartiról azt mondta, hogy bár tudta, hogy lesznek prostituáltak a jachton, nem ő kérte a lányokat. Azt mondta, nem engedték meg nekik, hogy felvételeket készítsenek, de "abban hibáztak", hogy nem vették el a telefonjaikat. És bár látta, hogy az egyik nő felvételeket készít, nem kezdett gyanakodni. Ezt annak tudta be, hogy sokat ittak - azt viszont tagadta, hogy kábítószert fogyasztott volna. "Az biztos, hogy nőket többet nem viszünk a hajóra" - vonta le a tanulságokat.