A rendőrség egy zavaros ügyben házkutatást tartott az újpesti ellenzéki önkormányzat médiacégénél

POLITIKA
2023 június 28., 18:03

A Budapesti Rendőr-főkapitányság házkutatást tartott az újpesti önkormányzat médiacégénél, az Újpesti Sajtó Kft.-nél. A 24.hu megkeresésére Ungi Veronika, a cég ügyvezetője azt válaszolta, hogy a nyomozók „az előző ügyvezetés alatt készült audiovizuális tartalmakat és az azokhoz kapcsolódó dokumentációkat” kerestek az irodájukban, amiket átadtak a rendőrségnek. A BRFK azt közölte a lappal, hogy hűtlen kezelés gyanújával ismeretlen tettes ellen folyik eljárás.

Déri Tibor (b).
photo_camera Déri Tibor, Újpest polgármestere (b). Fotó: Déri Tibor/Facebook

Szabó Balázs független, korábban Jobbikos önkormányzati képviselő elmondta, hogy májusban tett feljelentést a még momentumosként megválasztott, azóta a fővárosi közgyűlésben a Demokratikus Koalíció frakciójába átülő Déri Tibor kerületi polgármester több mint 100 imázsvideója miatt, amik nagy része rejtélyesen eltűnt.

Szabó elmondása szerint a 2019-es önkormányzati választás után a kerület vezetése az újpesti médiacégen keresztül bűncselekménygyanús kifizetések keretében egy bizonyos Glokalis Kft.-t bízott meg az imázsvideók elkészítésével. A független képviselő feltételezései szerint a megbízásból több mint 100 videónak kellett volna elkészülnie, azonban ezek meghatározó részét egyik önkormányzati oldalon sem publikálták. Szabó ezért arra gyanakszik, hogy nagy részük el sem készült.

Szabó Balázs újpesti önkormányzati képviselő.
photo_camera Szabó Balázs újpesti önkormányzati képviselő. Fotó: Újpesti Jobbik

A lap megkereste Déri Tibort, hogy, a Glokalis Kft. valóban száznál is több videót készített-e róla, és ezekre miért volt szükség. Az önkormányzat azt válaszolta, hogy a cég 2020-tól 102 videót készített közéleti témákról. A válaszban azt állítják, hogy a videók nagy része most is megtalálható különféle online felületeken, a többi pedig tárban van későbbi felhasználásra.