Felcserélődtek a szerepek az érzelmileg túlfűtött New York-i ingatlanvitában, milliárdos világsztárok akadályoznák meg a romos templom lebontását

balhé
2023 június 29., 19:35

Az Upper West Side New York egyik legelőkelőbb negyede, sokan Manhattan kulturális és szellemi központjának tekintik, többek között világhírű egyetemek és múzeumok (Természetrajzi Múzeum) találhatók itt, a Lincoln Center épületegyüttesről nem is beszélve.

photo_camera Upper West Side Fotó: ED JONES/AFP

Az Upper East Side-on van egy 19. századi, román stílusú műemlék templom is, ami évtizedek óta a helyiek és a nagyvállalatok közötti konfliktus egyik szimbóluma. Az érzelmekkel és indulatokkal túlfűtött vita újból felélénkült, miután kiderült, hogy egy ingatlanfejlesztő cég a West Park helyére luxuslakásokat építene, amire a helyiek heves tiltakozásba kezdtek. Csakhogy itt a szerepek felcserélődtek, a környékbeli kisemberek valójában milliárdos sztárok, az ingatlanos cég pedig azzal az elszegényedett gyülekezettel dolgozik együtt, aminek nincs pénze felújítani a romos épületet.A templom bonyolult és hosszú története magában foglal több egymásnak ellentmondó mérnöki értékelést, rosszhiszeműséget mindkét fél részéről, valamint hosszas pereskedést is. Az ügy rávilágít továbbá arra is, hogy a csökkenő taglétszámmal szembesülő gyülekezetek hogyan próbálnak megújulni, pénzt és tagokat szerezni.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.