Ron DeSantis felesége igyekszik menteni férje kampányát, és kéri az amerikai mamák segítségét

külföld
2023 július 08., 15:14

Nem nagyon áll jól Ron DeSantis floridai kormányzó elnökjelölti kampánya, a legtöbb felmérés szerint legalább 30 ponttal van lemaradva Donald Trump mögött a republikánus elnökjelöltségért folytatott versenyben. A helyzeten pedig nem segít az sem, hogy a kormányzó felesége, Casey DeSantis is beszállt a kampányba, drámaian összevágott videóban kérve az amerikai "mamákat és nagymamákat", hogy támogassák férje elnöki aspirációit.

A saját gyerekeit politikai célokra felhasználó kampányvideóban Casey DeSantis azt mondja, férje megvédi az amerikaiak gyerekeit attól, hogy bárki politikai célokra használja fel őket.

A videó azt hánytorgatja fel többek között, hogy a koronavírus alatt maszkot kellett adni a gyerekekre, sok síró maszkos gyerek látható, de vannak még meleg aktivisták összevágva Joe Bidennel és transz sportolókkal. De elég volt ebből, a mamák összefogtak, megalapították a Mamas for DeSantis mozgalmat, ami meg is találta ügyei bajnokát. Ha nem találják ki, ki az, nem lövöm le a poént. "Nem hagyjuk, hogy a progresszívek ránk erőltessék az agendájukat" mondja Casey DeSantis, majd, ahogy a Guardian fogalmazott, elkezdi sorolni, férje milyen agendát erőltetett Floridára, és kéri a mamák és nagymamák segítségét, hogy ezt országosan is megtehesse.

photo_camera Ron és Casey DeSantis. Fotó: LOGAN CYRUS/AFP

Casey DeSantis korábban tévébemondó volt, a Guardian szerint pedig kezdetektől nagyon aktív részt vállal férje politikai karrierjének építésében. Olyannyira, hogy ezen Donald Trump és élcelődött, amikor tavaly azt mondta, valójában a felesége irányítja DeSantis kampányát.

Ez a kampány viszont nem nagyon áll jól: a FiveThirtyEight összesítése szerint jelenleg az országos előválasztási felméréseken Trump vezet 52 százalékkal, DeSantisra csak a republikánus szavazók 23 százaléka szavazna. Éppen ezért az MSNBC publicistájának értékelése szerint Casey DeSantis videója a kampány utolsó elkeseredett kísérlete, hogy növeljék a floridai kormányzó számait, bár kétséget, hogy ezt a hatást sikerül elérni.