A fideszes polgármester miatt nem tarthatja meg Bodajkon nyári táborát a Szikra Mozgalom

POLITIKA
2023 augusztus 03., 11:01

Nem tartják meg a Szikra Mozgalom táborát Bodajkon, miután a polgármester kérésére visszamondta a Bodajki Falutábor a rendezvény befogadását – írja a Mérce „a Magyar Jelen című neofasiszta orgánum »rendvédelmi információkra« hivatkozó” írása alapján.

A tábort augusztus 18-20 között tartották volna, de csak most mondták vissza a helyszínt. A Szikra táborát szervező egyik aktivista a Mércének azt mondta, szerinte „egyértelműen politikai nyomásgyakorlás zajlik, és a bodajki tábor mellett más helyszínek is elutasították őket”. Úgy látja, a bodajki esethez hasonlóan a Fideszhez köthető politikusok „valószínűleg különböző szinteken nyomást gyakorolnak a rendezvényhelyszínekre”.

Úgy tudni, a tábor vezetését végül Bodajk fideszes polgármestere, Wurczinger Lóránt szólította fel, hogy mondják vissza a politikai rendezvényt.

FRISSÍTÉS 14:03:

A Szikra Mozgalom közleményben tudatta, hogy három nap alatt sikerült új helyszínt találniuk a tábornak, „ahol tárt karokkal fogadják őket”. Az áthelyezés azonban mintegy 4 millió forinttal emelte meg a költségeiket, így támogatókat keresnek az augusztus 18-20 közötti esemény finanszírozásához. Emellett azt is hozzátették, a bodajki üggyel kapcsolatban: „A Mozgalom nem a helyszínt és az ott dolgozókat hibáztatja. A helyzetért az az elnyomó hatalom a felelős, amely ellehetetleníteni és elhallgattatni próbál minden ellenvéleményt. A hatalmat hibáztatják, ami a létező összes eszközt megragad, hogy csírájában fojtsa el a közösségüket! ”