Káoszt okozott egy ajándékosztást hirdető influenszer New Yorkban, a legmagasabb szintű rendőri készültséget kellett elrendelni

külföld
2023 augusztus 05., 06:02

Káosz tört ki péntek délután, miután nagy tömeg gyűlt össze New Yorkban, a manhattani Union Square Parkban a több közösségi felületen, de főleg Twitch-en népszerű Kai Cenat által meghirdetett ajándékosztásra – írja a CBS News. A tömegjelenetek miatt a rendőrség a legmagasabb szintű készültséget rendelte el a környéken. Arról nem tudni, hogy az ígért ajándékokból bárki kapott volna.

photo_camera Fotó: CBS-légifelvétel

Kai Cenat egy szerdai élőzésében hirdette meg, hogy péntek délután egy kamionból különböző műszaki eszközöket, köztük játékkonzolokat ad ingyen annak, aki a Manhattan közepén fekvő Union Square-re kilátogat, és válaszol néhány kérdésre. A tömeg már kora délután elkezdett gyülekezni a belvárosi téren, emiatt a forgalmat el kellett terelni. A nagyobb káosz elkerülése érdekében a metrók sem álltak meg a közeli állomáson.

Miközben a tömeg Cenatra várt, ő a Twitch-en élő bejelentkezésben azt mondta: „háború van odakint”. Ezután szabadult el a pokol. A várakozók közül néhányan építkezési barikádokat bontottak le, majd különféle tárgyakat kezdtek dobálni, közülük néhányat a kiérkező rendőrökre is.

link Forrás

A káosz kialakulása közben a Cenatot szállító autó megpróbált távozni a helyszínről, de azt a tömeg megrohamozta, az emberek az oldalára és a hátuljára kapaszkodtak. Legalább három embert lehetett látni, amint a járműről a járdára zuhantak, miközben az autó elhajtott, előbb lassan, majd egyre gyorsabban.

Cenatot délután 5 óra körül őrizetbe vették. A rendőrség péntek este közölte, hogy ellene rendbontásra való felbujtás, törvénytelen gyülekezés és néhány más vádpont miatt indult eljárás. A rendőrök a tömegből is többeket előállítottak.