Megváltoztatta külsejét, ellopott egy furgont és kijutott a keresési területről a rab, aki augusztus végén szökött meg egy amerikai börtönből

külföld
2023 szeptember 11., 09:15

Másfél hete folyik a hajtóvadászat a gyilkosság miatt elítélt Danelo Souza Cavalcante után, aki megszökött egy délkelet-pennsylvaniai börtönből, írja az AP News. A hatóságok tájékoztatása szerint a rab a keresési területen kívül van már, megváltoztatta a külsejét, ellopott egy tejtermékeket szállító furgont, majd kilométerekkel arrébb lerakta azt, és felszívódott.

photo_camera Fotó: Law & Crime

A 34 éves Cavalcante augusztus 31-én szökött meg a Chester megyei börtönből, miközben az állami börtönbe való átszállítására várt. Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, mert 2021-ben halálra késelte volt barátnőjét. Az ügyészek szerint meg akarta akadályozni, hogy a nő elmondja a rendőrségnek, hogy hazájában, Brazíliában egy gyilkosság miatt körözik.

A pihenőudvarról rákjárással felmászott egy falra, átmászott a szögesdróton, átfutott egy tetőn és a földre ugrott. Ez volt az elmúlt időszakban a második filmbe illő szökés, az Egyesült Királyságban Daniel Abed Khalife egy furgon aljára kapaszkodva tudott kijutni a börtönből.

George Bivens alezredes, a pennsylvaniai állami rendőrség munkatársa vasárnap közölte, hogy Cavalcante valamikor szombat este ellopott egy furgont. Azt, hogy eltűnt az autó, a tulajdonosok órákig nem vették észre. Időközben a 34 éves Cavalcante több mint 30 kilométert haladt északkelet, East Pikeland Township és Phoenixville felé. Nem sokkal szombat este 10 óra előtt elment egy volt társának lakásához, és találkozót kért tőle, közölte a rendőrség.

Nem sokkal később a rendőrség szerint Cavalcante Phoenixville környékén egy másik korábbi munkatársának otthonához is elment, aki nem volt otthon. Az ajtócsengő videófelvételein látható volt, hogy Cavalcante teljesen megváltoztatta a külsejét.

Bivens bizakodását fejezte ki, hogy sikerül elkapniuk a rabot, és fogadkozott, hogy folytatják a keresést a szövetségi, állami, megyei és helyi erők segítségével. Az akcióban mintegy 400 fő vesz részt, köztük taktikai csapatok, nyomkövető kutyák, lovas rendőrök és repülőgépek.