18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Négy évet tölthet a fiatalkorúak börtönében az a tinédzser, aki megölt egy hároméves kislányt

bűnügy
2023 október 19., 14:11

Négy év fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre ítélte a
Debreceni Törvényszék azt a fiatalkorú vádlottat, aki halálosan bántalmazott egy hároméves kislányt egy Hajdú-Bihar megyei településen még 2021-ben – derül ki a testület közleményéből.

Az akkor már majdnem 15 éves fiú az egyik hajdúszoboszlói gyermekotthonból szökésben volt, az édesapja családjánál húzta meg magát. Aznap reggel az apja és annak párja dolgozni indultak, így rábízták két gyereket a fiúra. Amikor felkelt a hároméves kislány, hiányolni kezdte a szüleit, ezért folyamatosan sírt. Így ír a törvényszék közleménye arról, ami ezután következett:

„A vádlott először próbálta őt nyugtatni, azonban kezdte nagyon idegesíteni a gyermek sírása, ezért az ekkor már majdnem 15 éves vádlott többször ököllel megütötte az életkora miatt fizikai ellenállást kifejteni nem tudó sértett hasát, abból a célból, hogy a sírást abbahagyja. A sértett mindegyik ütés után hátrébb tántorodott, majd az ütések hatására nekiesett a kályhának és abbahagyta a sírást. Ekkor a vádlott odalépett a sértetthez, akit betett a kiságyba, majd tejet adott neki egy cumisüvegben és magára hagyta, amíg kiment a ház elé cigarettázni. Egy idő után a vádlott visszament a házba, azonban ekkor azt látta, hogy kiskorú sértett egy másik ágyon fekszik a hátán. A fiú szólongatta a sértettet, mivel azonban a kislány mozdulatlanul feküdt és nem reagált, ezért ijedtében átszaladt a szomszédban lakó
nőhöz, aki azonnal beszaladt lakóházba, majd meglátta a hátán fekvő mozdulatlan
gyermeket.”

Később értesítették a szülőket és a mentőket. A helyszínre érkező orvos azonnal megkezdte a gyermek újraélesztését, azonban nem járt sikerrel. A négyéves büntetés még nem jogerős, az ügyészség és a fiú védője is háromnapos gondolkodást kért.