Szoboszlai Dominik menedzsere: A magyar válogatott sikerei elfedik a rendszerszintű problémákat

podcast
  • Link másolása
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • Tumblr
  • LinkedIn
  • Esterházy Mátyás focistaként kezdte, de idővel belátta, hogy nagy sikereket a pályán nem fog elérni, ezért menedzsernek állt.
  • Szoboszlai Dominik 13 éves volt, amikor a fiú családjának panellakásában először kezdték el tervezni a közös jövőt.
  • Tíz évvel később Szoboszlait 70 millió euróért igazolta le a Liverpool, Esterházy Mátyás ma már külföldön is elismert futballmenedzser.
  • A nemzetközileg is jegyzett magyarokat bemutató Kiment, bejött podcast újabb adása.

02:53 Szoboszlaiéknál a panellakásban – hány évesen mutatkozik meg a tehetség?

04:27 A karakter a közepesből is jó játékost csinál, a karakter hiánya a zseniből is középszerűt.

08:02 Játékosból menedzser, vagyis amikor Esterházy ráeszmélt, nem lesz a Barca kapusa.

10:44 Öltöny vs pulcsi – mit csinál egy menedzser?

13:48 Miért mond valaki nemet egy szuper nemzetközi ajánlatra?

15:15 Hogyan és kiket figyelnek meg a nagy klubok?

18:00 Kocsi, lakás, fizetés. Egy nagy szerződés részletei.

19:30 Mennyi pénz üti a menedzser markát?

21:43 Miért nincs szerződés Esterházy és Szoboszlai között?

24:50 Miért veszik most a magyar játékosokat külföldön, és miért nem vették tíz éve?

26:59 Aranylabda és vb-sikerek a szomszédainknál. Nálunk miért nem?

31:51 A magyar foci jövője Esterházy szerint.

33:25 Torzító állami szerepvállalás.

34:49 Túlfizetett-e a magyar focista?

37:08 Insta, sportkocsi, luxusóra. Magamutogató focisták.

43:43 Szoboszlai, a sztár. Mire kell vigyáznia Liverpoolban?

47:37 Vannak-e újabb magyar tehetségek?

49:50 Hol látja magát öt év múlva Esterházy?

A Kiment, bejött podcastsorozatunkban nemzetközileg elismert, külföldön is befutott magyarokat mutatunk be. A műsor kéthetente szombatonként jelentkezik, és meghallgatható a 444 Spotify- és Apple Podcast-csatornáján is

Legfrissebb podcastjaink

Van-e egyáltalán olyan, hogy kínai konyha?

Podcastunkban Vida Kata pszichológus, gasztroblogger beszélgetett Lu Boennel, a 101 étteremcsoport alapító tulajdonosával gyerekkoráról, a Ramenka és a 101 Bistro alapításáról, és arról, hogy mitől lesz autentikus egy kínai étel.

444.hu
podcast

Borízű hang # 248: Levillog a Két Mackó [H]

Bede Márton elmagyarázza a kínai konyha legnagyobb gurujának a hortobágyi palacsintát. Tartsunk már jobbra az autópályán! Cinikus békebrókerek. Már alig virul a fityula, fogynak a szóvicces filmcímek.

Uj Péter, Bede Márton, Winkler Róbert
podcast

Ami a nagy vállalati vagyonok hatékony működtetéséhez elengedhetetlen: mi az a kontrolling és kinek kell egyáltalán?

A hazai vállalatok jelenleg nem profittermelő eszközként használják a kontrollingot, hanem aktuális helyzetük leírására, a múltbeli adataik értelmezésével. Podcastunkban arról beszélgettünk, hogyan lehetne ezt másként csinálni.

Diószegi-Horváth Nóra
támogatott tartalom

Nem csak talpon maradni, de fejlődni is: kinek és mire jó a kontrolling?

Podcastunkban többek közt arra keressük a választ, lehet-e egyáltalán tervezni még a választások előtt, mire készülhetnek a vállalatok, és hogyan lehet sikerrel megoldani jövőbeni kihívásokat.

Diószegi-Horváth Nóra
támogatott tartalom

Borízű hang #246: Eddig, és ne tovább! – A borizuhang.hu és az Országos Kamupárt-klaszter a kínai csirkeláb mellett, a szaunázóbűnözés ellen [rövid verzió]

Hétfő van, szabad a Borízű! ByeAlexet kipécézték, Orbán kínaiban, nyugdíj helyett Himars, felszólalás a szaunázóbűnözés ügyében, kamupárt-spektrum és -klaszter, utolsó elsőzők, egy kupica Salmiakki, csak az íze kedvéért, szmog. Ja, és lesz élő! (De Orbán gépén ki a Leslie Nielsen?)

Uj Péter, Bede Márton, Winkler Róbert
podcast