Jövő kedden nyújtja be a Fidesz-frakció a szuverenitási törvényt

  • Kormányinfó kezdődött csütörtökön 1-kor.
  • Ezen például Gulyás Gergely azt mondta, hogy a svédeknek sem olyan fontos a NATO-csatlakozás.
  • Bejelentette, hogy nem lesz vendégmunkástörvény, de szigorítják az idegenrendészeti és a munkaerő-kölcsönzési szabályokat.
  • Azt mondta, nem tud arról, hogy a kormányból bárki megköszönte volna Dúró Dórának, hogy felnyomta az egyébként Orbán Balázs által megnyitott World Press Photo kiállítást.

43 poszt
Időrend
2023 november 09., 14:05

von der Leyen újraválasztásának kérdése még nincs napirenden

mondta el Gulyás a Magyar Fórum meglehetősen szabadon kóválygó kérdésére.

2023 november 09., 14:03

A Magyar Fórum hivatalosnak tűnő, de csaló felszólító levelekről kérdez

Majd az elszakított országrészekről esik szó. Állítólag erről külföldön beszélni sem szabad.

2023 november 09., 14:00

Mióta a hulladékhasznosításban koncesszió van, bezuhant az újrahasznosítás. Sikeresnek értékelik ezt?

Gulyás miniszter kért egy kis időt a magyar államnak és a koncesszornak (Mol) is. Elismerte, hogy az első hónapokban "lehetnek nehézségek".

2023 november 09., 13:58

Kórházi fertőzések: nem a számokkal van a baj, hanem a módszertannal

A számok szerint jobban állunk, mint a legtöbb európai uniós ország, de túl keveset mérünk – hangzott el a Telex és a miniszter kérdezz-felelekjéből. Ezért a módszertant kell változtatni. Követni kell a külföldön követett protokollt, ha igaz az az állítás, hogy eltérőek a módszertanok.

2023 november 09., 13:56

Csák János jól járt el az L. Simon-ügyben

Gulyás Gergely a képet nem látta, az ügyet csak "a maga teljességében ismeri", szerinte Csák János miniszter megfelelően járt el, amit arra alapoz, hogy "jól ismerem Csák miniszter urat" – zárta ezzel a nemzeti múzeum igazgatójának felmentése körüli vitát, és azt a kérdésfelvetést, hogy több más intézményben is vannak ilyen kiállítások.

2023 november 09., 13:54

Ukrán bankszámlákra került a kiberbűnözésbe áramló pénzek jelentős része

– Gulyás Gergely a Telex kérdésére válaszolta ezt. Hogy mekkora ez az arány, nem árulta el a folyamatban lévő vizsgálatra hivatkozva. Annyit mondott, hogy más országról nem tudnak, ahová jelentős ilyen pénz áramlott volna.

2023 november 09., 13:52

Fegyverhasználathoz eljuthatnak-e a határvadászok

- kérdezi a TV2, amikor a "hatékonyabb" határvédelemről kérdezi a minisztert. Gulyás szerint az a helyes, ha életet kiontani csak életet fenyegető támadás esetén lehetséges.

2023 november 09., 13:44

Nem lesz vendégmunkástörvény

Nem lesz vendégmunkás-törvény, az idegenrendészeti törvényben szabályozzák a vendégmunkások foglalkoztatását, mondta a miniszter egy kérdésre. A munkaerőt közvetítő és kölcsönző cégek működését miniszteri vagy kormányrendeletben szabályozzák majd, a mostaninál szigorúbban.

2023 november 09., 13:43

Mihez gratulált a Hegyi Karabahból keresztény örményeket elűző Alijev azeri elnöknek Orbán Viktor?

Akinek a Hegyi Karabah elfoglalása után gratulált a magyar kormányfő. Gulyás Gergely szerint az azeri elnöknek van a régióban egy stabilizáló szerepe, az Európai Unió orosz energiahordozókról való leválása után megnőtt a jelentősége.

Ez nem áll összefüggésben azzal, hogy egyébként az örményekkel való konfliktusuk megítélése milyen.

Gulyás Gergely szerint Örményország területi integritása fontos, az örményekkel szolidárisak vagyunk – ezt arra válaszolta, hogy Orbán az Európában etnikai tisztogatásnak nevezett, mind a 120 ezer keresztény addig ott élt örmény elmeneküléséhez vezető hegyi-karabahi beavatkozás után gratulált az azeri elnöknek.

Arra, hogy ez hadsereg általi keresztényüldözés, azt mondta: Örményország területén is indítottunk segélyprogramot.

2023 november 09., 13:39

Jár-e köszönet Dúró Dórának, amiért felnyomta a kiállítást?

kérdezi a 24, mire Gulyás közli, hogy nem tud arról, hogy a kormány részéről bárki köszönetet mondott volna.

2023 november 09., 13:36

Kormányközeli főszerkesztők jöttek ki a Karmelitából

egy videó szerint, erről kérdez a 24.hu. Gulyás szerint alkalomfüggő, most például sajtóháttérbeszélgetést szerveznek a digitális állampolgárságról, ilyen típusú eseményekre kell gondolni szerinte. Gulyás szerint amúgy a nyugat-európai szabályozással összhangban van a magyar újságírókra vonatkozó szabályozás, csak ott tragikus, itt meg remek a végeredmény.

2023 november 09., 13:34

Gulyás pénteken találkozik L. Simonnal és szerinte nem hibázott a botrányossá vált kiállítást megnyitó Orbán Balázs

Kollégánk, Molnár Kristóf először a nemzeti múzeum botrányos kiállításáról kérdezett.

Hogyan lehetséges, hogy Orbán Balázs nem vette észre, hogy probléma van a World Press Photo kiállítással, és nem hibázott-e, amikor nem jelentette be, amit látott?

Gulyás Gergely szerint Orbán Balázs nem hibázott, nem kellett volna bejelentenie, nem hatóság, és egyébként is elmúlt 18 éves.

– Ha Dúró Dóra nem tesz bejelentést, nem is lett volna ügy?
– Ebben az ügyben a kulturális miniszter az illetékes, ő tud válaszolni. Nem kizárt, hogy mástól is érkezett ilyen jelzés.

A végén Gulyás Gergely azt is elmondta, hogy pénteken ő, akinek annak idején a múzeumigazgatói kinevezését többek között megköszönte L. Simon László, holnap találkozik a Csák János által leváltott egykori képviselőtársával, támogatta őt eddigi is, ezután is fogja.

2023 november 09., 13:25

Uniós javaslat szerint Magyarországon is el kell ismerni az azonos nemű házasok szülői jogait - riogat a HírTV

De Gulyás siet mindenkit megnyugtatni, hogy ez csak egy EP-határozat, de a Tanácsban egyhangú szavazás kéne róla, és ebből nem lesz semmi.

2023 november 09., 13:24

Ahogy vártuk: előjött az autósellenes Karácsony

A kerületek és a főváros és az agglomerációs települések parkolási problémái apropóján. A parkolási problémákkal a Heti tévé munkatársának vannak súlyos nehézségei, "szenvedjünk tovább", tette fel a kérdést, hazugságokkal győzni képes baloldalról szólt a válasz, bármilyen meglepő is.

2023 november 09., 13:21

EU-bővítés: Moldovánál nem látnak akkora gondot, mint Ukrajnánál, de mi van Szerbiával?

A Heti tévének válaszolva Gulyás Gergely azt mondta, hogy ha csak a magyar ráfordításokat nézzük, anélkül, hogy EU-tagként mit segített Magyarország, az is 50 milliárd forint fölött van.

Az uniós bővítéséről azt mondta, Moldovánál nem látnak olyan gondot, mint Ukrajnánál, de szerinte közben ott van a mindkét országnál fejlettebb Szerbia.