Hat évet kapott az exkatona, aki fényes nappal akart megerőszakolni egy várandós nőt Miskolcon

bűnügy
2023 november 10., 17:58

Jogerősen hat év börtönre ítélte a bíróság azt a volt tartalékos katonát. aki egy terhes kismamát akart megerőszakolni Miskolcon tavaly nyáron, számolt be az RTL Híradója. Korábban tagadta, a másod fokú eljárás során viszont már beismerte bűnösségét a férfi. Az utolsó szó jogán arról beszélt, hogy

nagyon megbánta, és maga sem tudja feldolgozni, amit tett.

Az ügyészség közlése szerint tavaly június huszadikán este 5 óra körül támadta meg a katona az akkor 30 éves, a terhessége 25. hetében járó nőt. A támadó a nő mögé lopakodott, hátulról fojtogatni kezdte, majd amikor a nő ennek ellenére is kiabált, avart tömött a szájába, miközben a bokrok közé rángatta. A nő és támadója dulakodtak, végül a támadó a nőt annak mellkasára ülve leszorította, majd elkezdte fogdosni és vetkőztetni az áldozatát.

A nőnek volt annyi lelkiereje, hogy amikor a támadója nem figyelt, a telefonján hívott egy segélyhívó számot. Ettől a férfi megriadt, és elmenekült, a nő táskájával és telefonjával együtt. A nő ezután visszaszaladt a buszmegállóhoz, és egy várakozó utas telefonján hívta a rendőrséget. A katonát másnap elfogták a rendőrök.