Saját gyógyszereivel és egy jósnő segítségével próbálta megmérgezni férjét

bűnügy
2023 november 13., 08:24

Előre kitervelten elkövetett emberölés kísérlete miatt vádat emeltek egy nővel és a látóként működő tanácsadójával szemben, akik a saját gyógyszereivel próbálták megmérgezni a nő férjét, írja az ügyészség közleménye.

A férfi 2017-ben olyan súlyos motorbalesetet szenvedett, hogy egyik lábát térd alatt amputálták, és a fájdalomcsillapítók mellett gyógyszereket is szedett. Kezdetben ápolta a férjét, majd az interneten megismerkedett egy, éppen a börtönbüntetését töltő férfival.

A közlemény szerint a feleség ezután kereste fel a „magát látónak tartva jóskártyavetéssel, energiaküldéssel, »angyal terápia« révén csakra és aura tisztítással foglalkozó jósnőt”, akitől a megismert férfival kapcsolatban szerelmi kötést, férjével kapcsolatban azt kérte, hogy segítsen neki ezoterikus módszerekkel, hogy férje elhagyja őt. 2022 tavaszán a feleség elhatározta, hogy a férje gyógyszereinek megvonásával, kicserélésével, adagolásuk megváltoztatásával megöli a férjét, amihez a jósnőtől kért rendszeresen tanácsokat.

A férje állapota rosszabbodott, azonban nem halt meg, ezért az új szerelme szabadulása előtti napon a feleség az elfogyasztott alkoholra nyugtatókat adott férjének, aki ettől kábult lett és összefüggéstelenül beszélt. Három nap múlva a férfi olyannyira zavart volt, hogy öngyilkossági szándékáról kezdett beszélni, amit a felesége helyeselt és még több gyógyszert, köztük újabb nyugtatókat adott be neki. A férfit végül egy másik hozzátartozója szállíttatta kórházba.

Mikor néhány hét múlva a nő megtudta, hogy férje hazajöhet a kórházból, a jósnővel megbeszélték, hogy folytatják a férfi begyógyszerezését, de ezt a rendőrség megakadályozta. A férj gyógyszereinek keverése tartósan és hosszú távon egészségkárosodási kockázatot jelentett, és nem kizárt, hogy a férj súlyos egészségromlását vagy halálát eredményezte volna. A nő életfogytig tartó börtönbüntetést is kaphat.