90 évre ítélték a kerékpárversenyzőnőt féltékenységből agyonlövő jógaoktatót

bűnügy
2023 november 18., 06:41

90 év börtönre és 10 ezer dollár pénzbüntetésre ítélte egy texasi esküdtszék azt a 36 éves Kaitlin Armstrong jógaoktatót, aki 2022. májusában fejbe és mellkason lőtte Anna Moriah “Mo” Wilson kerékpárversenyzőt. Az ügy nagy médiafigyelmet kapott Amerikában, mert Armstrong a gyilkosság után Costa Ricába menekült és 40 napig bújkált álnéven.

A 25 éves Anna Moriah Wilson tehetséges országúti kerékpárversenyző volt, aki éppen egy komolyabb versenyre készült, amikor egy barátja austini házában agyonlőtték. A gyanú először azért terelődött Armstrongra, mert Wilsont az a Colin Strickland nevű kerékpárversenyző társa látta élve utoljára és tette le a háznál közös úszás után, aki akkoriban Armstrong barátja volt. Strickland a bíróság előtt bevallotta, hogy korábban rövid viszonya is volt Wilsonnal.

Az ügy egyrészt azért keltett nagy figyelmet, mert Armstrong elmenekült, másrészt azért, mert nem volt szemtanú és Armstrongot egyetlen olyan kamerafelvétel kapcsolta a helyszínhez, amin egy, az övéhez hasonló autó volt látható a gyilkosság időpontjában.

A jógaoktató egy ismerőse útlevelét használva menekült Costa Ricába, ahol településről településre mozogva bújkált, míg el nem kapta a rendőrség.

(via CNN, ABC)