Utolsó kívánságával több millió dollárnyi egészségügyi adósságot segített kifizetni egy rákban meghalt New York-i nő

Egészségügy
2023 november 18., 17:19

Egy petefészekrákban meghalt New York-i nő gyűjtést rendezett, hogy kifizethesse mások egészségügyi adósságait – írta meg a BBC.

A 38 évesen elhunyt Casey McIntyre a Twitteren a halála után megjelent posztban arra kérte a követőit: adományozzanak, hogy segíthessenek felszámolni mások tartozásait, amik orvosi kezelések miatt halmozódtak fel.

photo_camera Illusztráció: TIMOTHY A. CLARY/AFP

McIntyre azt írta, neki szerencséje volt, mert magas színvonalú orvosi ellátáshoz férhetett hozzá, miközben a negyedik stádiumú petefészekrákkal küzdött, és azt szeretné, ha mások is ugyanilyen ellátást kapnának.

A családja több mint 170 ezer dollárt gyűjtött össze a nonprofit RIP Medical Debttel. A szervezet minden adományozott cent után 1 $ egészségügyi adósságot fizet ki. McIntyre kampánya végül akár 17 millió dollárnyi kifizetetlen orvosi számlát segíthet eltörölni, mondjuk több mint 100 millió amerikai küzd egészségügyi adósságokkal.

A szervezet azt állítja, hogy orvosi adósságokat vásárol „összekapcsolt portfóliókban, egyszerre több millió dollárért, az eredeti költség töredékéért”, és ha valaki „bármit is adományoz, annak százszoros a hatása”.