Uj Péter: Az imperialista fenekedés aláásása Rogán-Ceausescu módra

szerda esetleg csütörtök
2023 november 30., 07:21
  • Az alábbi szöveg részlet Uj Péter heti hírleveléből. Ha szeretnéd elolvasni az e heti, 170-es számú hírlevelet, aztán minden szerda éjjel, esetleg csütörtök hajnalban megkapni a friss írásokat, fizess elő a 444 Közösség vagy a 444 Belső Kör csomagra.
Rogán Antal
photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Ha lenne még kedvem (kedve bárkinek) tréfálkozni mindazon, ami ebben a szuveníritásvédelmi turboputyinoid preparababrakabaré-rokihorrorpikcsörsóban nap mint nap el-elhangzik… Az Egyesült Államok és a Nyugat fenyegetése 1956 óta nem volt ilyen elementár- és brutális; prófétának bizonyult, ha szabad ilyent mondani ebben az összefüggésben, Sütő alezredes, a Lenti Bottyán János Gépesített Lövészdandár politikai parancsnokhelyettese, aki megmondta nekünk, kopasznyakú tápos gyíkoknak világosan 1988 őszén a CSMO-ban: „Elvtársak, az imperializmus alvó oroszlán!”

Alig telt el harmincöt év, és tényleg, a rozmárbajszú poltiszt, a Századvég-elemzői állásra is alkalmas látnok jövendölése beigazolódni látszik! Ha eztet én előre tudom, ales ets, inkább belehugyozok a konnektorba! Vagy fölugrok a saját derékszíjjamra és elharapom a torkomat. (Öreg tápos nem rezel be, visszajön majd kétezerbe. Kérek engedélyt! Díszmenet!)

De, hozzáteszem, ilyen szintű államvédelmi pánikot, mint amit az Orbán Corps legragyogóbb elméi csillogtatnak (nyilván a Rogán-féle agyhalálcsillagból betáplált kód alapján), Tuzsontól Vargáig, már nemhogy 88-ban, de a kádárizmus szilajabb éveiben sem halhattunk, vagy mondjuk itt van az éppen létrehozandó államvédelmi hatóság kvázi próbaüzemének is tekinthető, a Schmidt Mária Művekben év elején született szuveniritásvédelmi tanulmány, amely a Szabad Európát is az idegen érdekből a magyar állam ellen fenekedő imperialista aláásásnak (és vice versa: aláásó fenekedésnek) látja, na, ilyen mélyen szántó gondolatai a nyolcvanas években már csak a Kárpátok Géniuszának, Nicolae Ceausescunak voltak, de sajnos ő mostanában nem nagyon hallatja a hangját, biztos megfélemlítette a liberális véleményterror.