Lemészárolt egy családot, felgyújtotta a lakásukat, majd késsel támadt a kiérkező rendőrökre egy férfi Queensben

külföld
2023 december 03., 18:54

Négy ember, köztük két gyerek meghalt, egy pedig súlyos állapotban van, miután késelés történt New York városának Queens kerületében, írja a CNN. Az elkövető egy lakást is felgyújtott. A helyszínre kiérkező rendőrökre a gyanúsított késsel támadott, végül lelőtték.

photo_camera Fotó: KYLE MAZZA/NurPhoto via AFP

A rendőrséghez délután öt után érkezett egy hívás egy nőtől, aki azt állította, hogy unokatestvére épp akkor gyilkolja meg a családtagjait. A rendőrök kiérkezéskor egy férfit láttak kisétálni az épületből. Mikor ki akarták kérdezni, a férfi előkapott egy kést, az egyik rendőrt nyakon szúrta, a másikat pedig fejbe vágta. Végül az egyik rendőrnek sikerült lelőnie a férfit, akit kórházba szállítottak, ahol belehalt a sérülésbe. A két rendőr szintén kórházba került, de állapotuk nem súlyos.

A tűz eloltása után a rendőrök arra jutottak, hogy a gyanúsított okozta, miután felgyújtott egy kanapét. A lakásban három halottat, egy 12 éves fiút, egy 44 éves nőt és egy harmincas éveiben járó férfit találtak. Egy 11 éves lányra a ház előtt találtak rá, ő szintén belehalt sérüléseibe. Egy 61 éves nő jelenleg kritikus állapotban fekszik egy közeli kórházban. Az áldozatok a gyanúsított rokonai voltak. A rendőrség nyomozást folytat az ügyben.