Nyomozás indult a nyíregyházi kórházban szülés után elhunyt egyik kismama ügyében

bűnügy
január 12., 18:09

Nyomozás után indult annak az újfehértói kismamának az ügyében, aki tavaly novemberben halt meg, miután megcsászározták a nyíregyházi kórházban, számolt be az RTL.

Gyanúsítotti kihallgatás még nem történt az ügyben. Az ügyben egyébként feljelentést az elhunyt édesanya férje tett, ő kérte a felesége halálának a körülményeinek a kivizsgálását

- mondta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség szóvivője, Szilágyi László. Az RTL korábban arról számolt be, hogy két napon belül két kismama halt meg a nyíregyházi kórházban tavaly novemberben.

  • egy 28 éves újfehértói kismama, akinek császárral ikrei születtek. A műtét után rosszul lett, intenzív osztályra került, majd másnap meghalt.
  • Másnap szobatársa, a 33 éves, háromgyermekes máriapócsi édesanya lett rosszul. Miután császármetszéssel világra hozta fiát, rosszul lett, és még aznap életét vesztette.

A máriapócsi nő halálának ügyét nem vizsgálja a rendőrség, mert arról nem tettek feljelentést.

Az RTL megkeresésére a nyíregyházi kórház azt közölte,

mindkét esetet vizsgálják, de nincs köztük összefüggés. Szerintük mindkét kismamánál előre nem látható események történtek, amit a szakszerű ellátás ellenére sem tudtak visszafordítani.