Kamudiplomák miatt ítélték el az ismert szexuálterapeutát, pedig a diákoknak azt mondta, „nincs bíróság, ami ellenem dönt”

bűnügy
február 12., 13:25

Rusz Editet, a médiában is rendszeresen megszólaló magyar szexológust 16 rendbeli csalás miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte januárban a bíróság. A végzés szerint az általa meghirdetett szexuálterapeuta-tanfolyam résztvevőit jogtalan haszonszerzés céljából szándékosan megtévesztette, a Semmelweis Egyetem címerét és nevét jogtalanul használva „diplomákat” állított ki, noha erre csak felsőfokú intézménynek lenne jogosultsága. A bíróság a szexológust kártérítésre, a félmilliós tandíjak visszafizetésére kötelezte, ő azonban a döntést igazságtalannak tartja.Monique Covet egykori pornószínésznő újabban főleg glamourmodellként és szexuálterapeutaként hirdeti magát, közösségi oldala szerint online szextanácsadással foglalkozik, tevékenységét mellben erősen kivágott képekkel promotálja. A visszavonult pornósztár a Facebook-oldalára is feltöltött egy, a pályaválasztását alátámasztó „diplomát”. Ezen a Semmelweis Egyetem címerével ellátott, oklevél megnevezésű, oklevélnek látszó pecsétes dokumentum alatt az áll, hogy az akkreditált szakképzés sikeres elvégzésével „szexuáltreapeutának nyilvánítjuk”, amit aláírásával az orvosegyetem két egyetemi tanára, egy docense, továbbá a Honvéd Kórház főorvosa és Dr. Rusz Edit klinikai szakpszichológus-szexuálterapeuta hitelesített.

photo_camera Szexuálterapeuta-„diploma” az Éowyn Kft.-től Monique Covet / Facebook

Ez így könnyen kelthet olyan hatást, mintha a Semmelweis Egyetem diplomája lenne, valójában azonban az aláírók neve felett egy bizonyos ÉOWYN Kft. pecsétje áll. Ez már az alapján is meglepő, hogy Magyarországon a jogszabályok értelmében diplomát csak felsőfokú oktatási intézmény állíthat ki, oklevélnek sem nevezheti bárki a saját papírját, csak az akkreditált szakképzéseknél van erre lehetőség. Itt pedig egy kft.-ről van szó, és mint rögtön bemutatjuk, a szakképzési akkreditáció is hiányzik.

A pornó mint segítő szakma

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.