Szijjártó szerint Trump elhozná a világbékét

POLITIKA
március 08., 15:48

„Elmondhatjuk, hogy miniszterelnök úr a republikánus kihívóval találkozik majd néhány órán belül” - jelentkezett be izgatottan Szijjártó Péter a floridai Palm Beach-ről az Orbán-Trump találkozó előtt. A külügyminiszter Facebook-videójában ismét megerősítette, hogy a magyar kormány Donald Trumpot támogatja az amerikai elnökválasztáson. Többek közt azért, mert Szijjártó szerint Biden gyenge elnök, aki mellett a világban fegyveres konfliktusok alakulhatnak ki.

„Továbbra is meg vagyok arról győződve, hogy ha Donald Trumpot választották volna meg az Egyesült Államok elnökének 2020-ban, akkor a most már a harmadik esztendeje zajló ukrajnai háború nem tört volna ki, és a közel-keleti konfliktusra is sokkal gyorsabban sikerült volna megoldást találni”

- mondta. Szijjártó szerint „az egész globális biztonság szempontjából az erős amerikai elnök segítséget, stabilitást jelent, és az nyilvánvaló, hogy Donald Trump visszatérése a Fehér Házba egyben azt is jelentené, hogy újra erős elnöke lenne az Amerikai Egyesült Államoknak.” A világbéke mellett a jó amerikai-magyar kapcsolatokat is elhozná Trump. Szijjártó szerint

„a magyar-amerikai politikai kapcsolatok javításának szempontjából is egyértelműen Donald Trump elnöksége hozná el azt a reményt, hogy a kétoldalú kapcsolataink újra a csúcspontjukra érhessenek. A béke és az ismét csúcspontjukra érő magyar-amerikai kapcsolatok neve tehát egyértelműen Donald Trump”