Az apa sírjába rejtette a drogot egy bélapátfalvi család

bűnügy
március 12., 11:05

A rendőrség elfogta azt a 37 éves férfit és 60 éves édesanyját, akik a gyanú szerint Hevesben és Borsodban terjesztettek kábítószert, és az illegális családi drogbiznisz egyik rejtekhelye az évekkel ezelőtt meghalt apa nyughelye volt.

A KR NNI Bűnügyi Szolgálat Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály miskolci egysége még tavaly ősszel kezdett nyomozásba egy bélapátfalvai férfival kapcsolatban, miután olyan információk jutottak el hozzájuk, hogy a 37 éves férfi rendszeresen nagy tételben vásárol speedet és extasyt, amiket aztán Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyékben értékesít.

Az eljárás előrehaladtával a nyomozók egyre több bizonyítékot gyűjtöttek össze anya és fia ellen, azonban a fordulópontot március 10-e hozta el számukra. Ekkor ugyanis a férfi a rendőrök szeme láttára adott el speedet két kuncsaftjának. Míg az édesanyja – férje sírhelyét felkeresve – a temetőben rejtette el az aznap megvásárolt drog nagy részét.

A síremlék koszorúkkal és fenyőágakkal letakart földje alól három kábítószerrel teli műanyagdoboz került elő, miután a rendőrök a nőt elfogták. Az étrendkiegészítős flakonokban összesen közel egy kilogramm fehér por volt, illetve közel 300, korona mintájú, rózsaszín tabletta, valamint több száz simítózáras tasak. Az elsődleges gyorstesztek alapján a por amfetamin, míg a tabletta extasy volt, de a részletes szakértői vizsgálatok még zajlanak.

Az NNI miskolci nyomozói a 37 éves férfit és 60 éves édesanyját elfogásukat követően kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg, míg a két vásárlót – egy domaházi és egy borsodnádasdi férfit – kábítószer birtoklásával. A gyanúsítottak kihallgatása után a bélapátfalvai férfit a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását, míg anyja és két vásárlója szabadlábon védekezik. (police.hu)