Lezuhant egy síelőket szállító helikopter a Svájci-Alpokban, hárman meghaltak

baleset
április 02., 18:08
Mentőakció a Petit Combin csúcstól nem messze, a helikopter-szerencsétlenség után
photo_camera Mentőakció a Petit Combin csúcstól nem messze, a helikopter-szerencsétlenség után 2024 április 2-án Fotó: HANDOUT/AFP

Hárman meghaltak, hárman pedig megsérültek, miután egy síelőket szállító helikopter lezuhant a Svájci-Alpok egyik csúcsa, a 3,668 méter magas Petit Combin közelében.

A B3-as típusú helikopter már elvileg befejezte a leszállást, amikor megcsúszott, és a hegy északi gerincénél súlyos balesetet szenvedett.

A gépen a pilóta mellett egy hegyi túravezető és további négy síelő utas tartózkodott. A személyazonosságukat nem hozták nyilvánosságra. Összesen hét helikoptert küldtek, hogy mentsék ki a szerencsétlenül járt helikopter utasait.

Két sérültet azonnal Wallis kanton fővárosa, Sion központi kórházába szállították, egy harmadik utast később találtak meg. A helikopter három utasa a helyszínen meghalt.

A keddi a héten már a második halálos kimenetelű baleset volt a térségben. Hétfőn hárman haltak meg Wallis kanton egy távolabbi részén, miután elsodorta őket egy lavina. Az áldozatok közt volt egy 15 éves amerikai fiú is. (Guardian)