Nem indul újra a miskolci polgármester, Veres Pál

választás
április 02., 15:39

Nem indul újra a június 9-i önkormányzati választáson Veres Pál miskolci polgármester – tudta meg a Telex és a Borsod24.

Veres Pál, Miskolc ellenzéki polgármestere a miskolci városházán 2019. október 18-án.
photo_camera Veres Pál, Miskolc ellenzéki polgármestere a miskolci városházán 2019. október 18-án. Fotó: Vajda János/MTI/MTVA

A miskolci Földes Ferenc Gimnázium volt igazgatója a 2019-es választáson az ellenzéki pártok közös polgármesterjelöltjeként több mint 14 százalékponttal verte a fideszes kihívóját, Alakszai Zoltánt, és ezzel visszavette Miskolcot a Fidesztől.

Korábban jelezte, hogy újraindulna, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd beállt mögé, de a DK és az LMP helyette Hegedűs Andrea DK-s országgyűlési képviselőt tervezte indítani, a DK látványosan támadta is Verest: a helyi DK-sok nem szavazták meg például Miskolc idei költségvetését, de több más ügyben is kritizálták a városvezetést.

A Borsod24 azt írja, magánjellegű okai vannak a visszavonulásnak: Veres családi és egészségügyi okokból többször is szabadságra ment, és szűk körben arról beszélt, hogy szeretne több időt tölteni a tavaly született unokájával.

Hivatalosan még nem jelentette be a döntést, és a Polgármesteri Hivatal nem mondott semmit.